fbpx
Selecteer een pagina

Wil je werken in het buitenland, maar geen idee waar je moet starten met je banenzoektocht? Ik vertel je hier meer over mijn ervaring met de vacaturesite Europe Language Jobs. Hoewel de naam je doet vermoeden dat je er alleen vacatures voor vertalers vindt, vind je hier ook vacatures voor andere vakgebieden (finance, marketing, hr et cetera). En het zijn allemaal banen in het buitenland.

Gemakkelijk aanmelden en solliciteren

Ik heb op een HR-functie in Granada (Spanje) gesolliciteerd. Het aanmelden en solliciteren zelf ging heel makkelijk. Ik had mijn profiel op Europe Language Jobs in een kwartiertje ingevuld, m’n CV (in het Engels, die had ik al klaarstaan) geüpload et voila. Ik heb overigens niet de moeite genomen om een motivatiebrief te schrijven. Wil je je kansen vergroten, dan doe je dit natuurlijk wel.

Een paar dagen later werd ik gebeld door een heel exotisch telefoonnummer (oftewel, geen +31). Ze hadden m’n sollicitatie gezien en wilden me graag uitnodigen voor de eerste ronde. Een skypegesprek met een recruiter werd ingepland.

Zwanger en solliciteren, geen probleem hier

Het gesprek was informatief en prettig. Ik heb ook eerlijk verteld dat ik zwanger ben, maar dat was allemaal geen probleem!

Na dat eerste gesprek volgde nog een tweede Skypegesprek, dit keer met een leidinggevende. Heel cliché met colbertje en pantoffels aan. Heerlijk! Ook dit gesprek was erg prettig. Ik kon wat haar betreft direct beginnen. Dit streelde m’n ego uiteraard wel. Ook maakte het hen niet uit dat ik zwanger ben. Dan zou ik na een paar maandjes wel met verlof gaan, maar dat was allemaal geen probleem.

Toch heb ik daarna vriendelijk bedankt. Dit ligt aan mijn persoonlijke situatie, niet aan de vacature of website.

Misschien volgend jaar werken in het buitenland?

Er zou nog wel een derde gesprek volgen met een HR-manager om de arbeidsvoorwaarden te bespreken, maar we hebben afgesproken dat we in april 2017 opnieuw contact opnemen om te kijken hoe ik er dan tegenover sta. Het is fijn om te weten dat er ergens een werkgever is die me wel wil aannemen, ondanks m’n zwangerschap.

Over het bedrijf zelf (voor de geïnteresseerden: het gaat om NGA) heb ik op internet wisselende verhalen gehoord. Zowel positieve als negatieve, dus dat zegt niet zoveel. Ik vond de gesprekken in ieder geval erg prettig en dat het in Granada is, vind ik een enorme plus!

Heb je interesse in een baan in Europa? Neem dan een kijkje op Europe Language Jobs!

ps. ik word niet door ze gesponsord 🙂