fbpx
Selecteer een pagina

Er zijn al heel wat blogs geschreven over vliegen met een baby en ik heb ze voor vertrek ALLEMAAL gelezen. Nee, verslonden, tot in de puntjes. En ik heb er zeker wel wat aan gehad, maar tijdens de vlucht waren er een paar dingen waarvan ik dacht hé maar dat ben ik nergens tegengekomen. Hier dus mijn tips voor vliegen met baby, zodat jij extra goed voorbereid dat vliegtuig instapt.

1. Neem een extra lege tas mee

Ik had een doeken tasje klein opgerold en bij de handbagage gepropt. Wat moet je hier mee doen? Alles in stoppen wat anders op die vierkante meter tussen al die benen, kussentjes en dekentjes rondslingerd. Als we die tas niet mee hadden gehad, was alles een nog grotere chaos geworden en waren we de helft kwijt geraakt.

2. Neem extra schone kleren mee

Deze tip staat uiteraard ook in alle andere blogs over vliegen met een baby en ik had keurig één extra shirtje meegenomen. Mijn tip: neem nóg een extra setje mee. Ik verzin dit niet, maar Roan had zijn broekje en mijn shirt precies ondergepoept toen we door de slurf het vliegtuig in liepen. Nog voor we ons geïnstalleerd hadden, had ik m’n schone shirt dus al nodig. En toen moesten we nog 11 uur vliegen. Neem ook voldoende (geur)plastic zakjes mee om die stinkkleding in te stoppen!

3. Accepteer dat alles anders is

Hier had ik heel veel moeite mee. Ik dacht: Roan is een slaapkoppie, die gaat de hele vlucht op z’n Air Traveller slapen… Even dacht ik ook dat dit werkelijkheid zou worden (zie foto hieronder), maar helaas. Hij heeft op 13 uur reizen drie keer twintig minuten geslapen en verder alleen maar gejammerd. Overigens heeft ‘ie op de terugvlucht wel zo’n 4 uur geslapen, wat een verademing was dat!

Lees hier mijn uitgebreide en eerlijke review van de Deryan Air Traveller.

Vliegen met een baby

Vrijwel direct na het opstijgen viel Roan keurig in zijn Air Traveller in slaap. Hier denk ik nog een relaxte vlucht tegemoet te gaan. Hahahahah dream on. En mijn vader wilde anoniem op de foto.

4. Neem meer en kleinere porties flesvoeding mee

Over babyvoeding meenemen in het vliegtuig staat het op internet vol met tips, maar ik miste een detail. Tijdens het stijgen en dalen is het raadzaam om je kleine te laten drinken, dat is algemeen bekend, maar als het dan net niet uitkomt met zijn eetmomentjes, zit je daar met een niet zo-hongerige baby en een veel te grote volle fles. Kleine beetjes geven dus, gedurende de hele vlucht. Sowieso ook handig als de kleine niet wil slapen. Af en toe even laten drinken doorbreekt het gejammer (daar zijn je medepassagiers ook blij mee…).

5. Neem opa en oma mee

Dan kunnen vier volwassenen elkaar afwisselen. Wat een verademing was het zeg, om Roan af en toe aan opa en oma te geven, zodat zij met frisse moed hem op de arm konden nemen en ik weer hernieuwde energie kon opdoen. Ik zag ook moeders die in hun eentje met een baby (en soms zelfs nog een peuter erbij) gingen vliegen en ik moest de neiging om ze te omhelsen enorm onderdrukken.

Meer tips nodig voor vliegen met je baby?

Bekijk deze blogs dan even:

Lifelicious – geschreven door een dame met veel babyvliegervaring

Love2beMama – 13 tips over vliegen met een baby of dreumes

Gezin op reis – over een gezin dat al hééééél veel heeft gereisd met hun baby

Vakantie met kinderen – de regels voor vliegen met een baby op een rij

En wat neem je mee?

Op reis met een baby lijkt soms wel een volksverhuizing. Wil je weten wat ik allemaal precies mee had genomen? Check dan m’n blogpost over mijn inpaklijst voor reizen met baby! Hier vind je ook op een rij wat ik in m’n handbagage en luiertas heb gestopt.

En na thuiskomst?

Na een lange vlucht ben je nog niet uit de problemen. Enter de baby met jetlag. Tips nodig? In drie stappen is je baby van zijn jetlag af!

In deze blog heb ik affiliate links geplaatst. Affili wat?