fbpx
Selecteer een pagina

24 uur lang kotsen en diarree. Dat was het resultaat toen ik op m’n 16e een paar kopjes afslankthee had gedronken. Ik verloor in die ene dag inderdaad een paar kilo, logisch, maar ik voelde me zo ziek dat ik de rest van het doosje thee in de prullenbak heb gegooid. Zo’n 15 jaar later zit ik opnieuw aan de thee, namelijk de detox kuur van Tastea en gelukkig is m’n ervaring nu een stuk positiever.

Ontzwangeren met diverse kwaaltjes

Een paar weken geleden las ik op een andere blog over de thee van Tastea. Deze blogster had er goede ervaringen mee dus ik trok de stoute schoenen aan en vroeg of ik het ook mocht uitproberen. Ik ben namelijk aan het ontzwangeren met alle bijbehorende kwalen:

  • Droge, pukkelige huid
  • Haaruitval
  • Paar kilo’s te zwaar
  • Weinig energie

Ik kon dus wel wat detox gebruiken!

Geen smoesjes meer!

Natuurlijk speelt m’n bekkeninstabiliteit bij die laatste twee redenen een rol. Toch vond ik dat ik dit niet meer als excuus mocht gebruiken. Toen Roan 3 maanden was kon ik weer in m’n normale kleding en toen had ik ook bekkenklachten. Inmiddels was Evi 4 maanden en liep ik nog steeds in m’n zwangerschapsbroeken rond.

Wat is de Tastea 30 dagen detox kuur?

De kuur bestaat uit twee bewaarbusjes met thee van losse blaadjes: Detox Morning en Detox Evening. Tastea verkoopt ook een luxe theebeker met een gaasje, zodat je geen theepulp binnen krijgt. De beker is ook handig om mee te nemen in de auto, want er zit zo’n dop met drinkgaatje op. Hou de beker wel rechtop, want het is geen anti-lek beker.

Let op: de beker is dubbelwandig waardoor de thee langer warm blijft. Handig, maar ik verbrandde m’n mond bij de allereerste slok.

Tastea Detox Morning en Detox Evening

Met het lepeltje van Evi’s flesvoeding meet ik de schepjes thee af.

Super lekker!

De thee smaakt super lekker! De ochtendthee is wat frisser met groene thee, China gunpowder en citroenchil. De avondthee zoeter met appel en sinaasappelschil. Deze is gemaakt van natuurlijke theekruiden en er zitten zelfs stukjes fruit in.

Ik heb me laten vertellen dat de theeblaadjes met de hand worden geplukt, zodat er alleen rijpe blaadjes in de theeblend komen. De thee is van erg hoge kwaliteit, en dat proef je ook. De prijs is hierdoor wel wat hoger.

Genoeg thee voor meer dan een maand

De namen Detox Morning en Detox Evening doen het al vermoeden… De één is voor ’s ochtends en de ander voor ’s avonds. Op de verpakking staat dat je 2,5 gram per 200 ml water moet gebruiken. Het is een 30 dagen kuur maar je kunt er veel langer mee doen. Ik denk dat ik zo’n 1,5 gram per keer gebruik en na ruim een maand heb ik nog steeds flink wat thee over.

En dat is maar goed ook, want de thee is best aan de prijs (één bus thee varieert in prijs van €20 tot €40). Maar als je zoals ik van slappe thee houdt, kun je er makkelijk 1,5 maand of zelfs wel 2 maanden mee doen.

Tastea detox thee

De voordelen van de detox thee

Volgens Tastea heeft het drinken van hun thee diverse goede effecten op je lichaam en gezondheid. Ik weet dat zo’n detox theekuur geen wondermiddel is, dat verwachtte ik er ook niet van. Toch heeft het me wel geholpen. Ik zet even voor je op een rij wat Tastea belooft en wat ik ervan heb gemerkt:

✓ Verbeteren van de huid | minder pukkeltjes, joepie!

✓ Afdrijven van vocht | ik moet tig keer plassen op een dag

✓ Verminderen van opgeblazen gevoel | klopt

✓ Gewichtsverlies | ik ben 2 kilo kwijt!

✓ Ondersteuning bij stress en vermoeidheid | check!

✓ Ondersteuning voor een goede nachtrust | ik slaap dieper

✓ Onderdrukken van honger gevoel | yes!

Maar die weerstand hè

De thee zou ook moeten helpen bij het boosten van je immuunsysteem en het verhogen van je weerstand. Ik denk eerlijk gezegd dat geen enkel middel op kan tegen de virussen die deze winter door Nederland hebben geraasd. We zijn de afgelopen maanden van RS, naar oorontsteking en buikgriep gehopt, en ook ik mocht hier van meegenieten, dus van dit effect heb ik helaas niet veel gemerkt.

Gezondere levensstijl

Ik weet natuurlijk niet zeker of de beschreven voordelen ook echt te danken zijn aan de detox kuur. Maar wat ik wel zeker weet, is dat zo’n kuur een flinke duw geeft in het creëren van een gezondere en energiekere levensstijl. En wie wil dat nou niet?!

1. Meer drinken

Allereerst ga je veel meer drinken. Als je ’s ochtends al begint met een sloot thee, is dit een soort trigger om de hele dag meer thee en water te drinken.

2. Minder koffie en wijn

Ik heb de koffie en wijn vrijwel volledig vervangen door thee. Dit ging heel makkelijk en zonder trillende handjes, omdat er een fijn alternatief voor kwam. Dat kun jij dus ook!

Een paar kilo afvallen

Sinds een week pas ik weer in m’n normale spijkerbroeken. Ik ben zo’n 2 kilo afgevallen. Oké, de ‘skinny’ exemplaren zitten nog wel erg strak, maar m’n gewone niet-skinny spijkerbroek zit weer perfect. Door het dragen van normale broeken zit ik (figuurlijk) beter in m’n vel. Nu nog die paar laatste kilo’s en die buikspieren trainen.

Domino effect

De Tastea detox kuur is geen wondermiddel, maar het heeft wel zeker geholpen om gezonder te leven. Anders had ik nu nog steeds volop aan de koffie en wijn gezeten en waarschijnlijk nog niet in m’n normale broeken gepast.

De positieve effecten worden dus als een soort domino-effect in gang gebracht door het drinken van de thee. Eigenlijk één grote mindfuck maar who cares als je na maanden weer in je normale spijkerbroek past, toch?

Ik heb dit product gratis gekregen. Toch is dit mijn eigen mening. Ik wil namelijk jou als lezer zo goed mogelijk informeren. Je leest hier ook over op mijn disclaimer