Over mij

R

Werken waar en wanneer jij wilt

(en niet een baas hebben die zegt dat je van 9 tot 5 op kantoor moet zitten)

R

Aan het eind van de dag een voldaan gevoel hebben

(en niet meedoen met die drukke ratrace)

R

Ondernemen met een duidelijke koers

(en niet met losse flodders schieten, en maar hopen dat je een keer raak schiet)

R

Rust in je hoofd

(en niet meer piekeren over je financiën)

R

Energiek je dag beginnen én eindigen

(en niet vermoeid en uit balans)

R

Zelfverzekerd, trots en met vertrouwen je leven leiden

(en je niet gefrustreerd, onzeker en wanhopig voelen)

Hi, ik ben Nanouk!

Ben je een vrouwelijke ondernemer en voel je je aangesproken door dit rijtje? Dan zit je hier goed!

Ruim 3,5 jaar heb ik nomadisch geleefd, in een camper kriskras door West- en Zuid-Europa. Dit was mogelijk omdat ik met mijn eigen online onderneming plaats onafhankelijk kan werken. Ik heb alleen maar m’n laptop, stroom en natuurlijk internet nodig.

Inmiddels ben ik met Roan en Evi neergestreken in het gezellige Brabant. Ik kan zelf bepalen wanneer ik werk en hierdoor kan ik zorg en werk perfect combineren. Ideaal als alleenstaande moeder met twee kleine kinderen! 

Ben je benieuwd naar mijn verhaal, en wat ik voor jou kan betekenen? Ik vertel je er hier meer over!

Starten met freelancen

Ondernemen zat niet in m’n dna. Ik kom uit een gezin waar een baan in loondienst als ‘veilig’ wordt gezien, en ondernemen als risicovol wordt beschouwd. Er was dan ook nooit een haar op mijn hoofd die dacht aan ondernemen.

Dit veranderde toen ik eind 2014 was bevallen van de oudste en thuis kwam te zitten met baby én zware bekkenklachten. Lang zitten ging niet, en dat maakte mijn werk als redacteur nogal lastig.

Maar er was een oplossing:

Ik ging als freelancer parttime voor m’n oude werkgever aan de slag en kon werken waar en wanneer ik wilde.

Zo werkte ik vanuit huis en kon ik tussendoor plat liggen, of juist rondjes lopen. Deze flexibiliteit was super fijn voor mijn rug, maar ook voor m’n productiviteit. Daarnaast scheelde het me reistijd, bezuinigde ik op opvangkosten, en bracht ik veel tijd door met m’n baby (wat ik héérlijk vond!).

Nomadisch leven, wtf?!

Een half jaar later gingen we op vakantie naar Bonaire. Als pas begonnen freelancer kon ik het me niet permitteren om vakantiedagen op te nemen. Gelukkig was dit geen probleem, want ik werkte daar gewoon door, aan de rand van het zwembad. ‘s Ochtends zat ik een paar uurtjes in de schaduw te werken, en de rest van de dag was ik met m’n gezinnetje aan het genieten van de vakantie. En toen begonnen de radertjes echt te draaien…

Als ik kan werken vanaf iedere plek op de wereld, mijn eigen tijd kan indelen en ook nog eens met parttime werken voldoende inkomsten verdien?

Wowie!

Het idee om nomadisch te leven was geboren.

We kochten een caravan (later stapten we over naar een camperbus), verkochten ons huis en we prikten een vertrekdatum. Mijn digital nomad leven was begonnen! 

Toen begon ook het échte ondernemen

Dat het allemaal niet zo makkelijk was, ontdekte ik twee maanden later, toen die opdrachtgever besloot dat ze toch iemand op kantoor wilde hebben. Terug naar kantoor gaan was voor mij geen optie meer, en dus was de zoektocht naar klanten begonnen.

Dit ging niet zonder slag of stoot…

Hoe kom ik aan klanten?
Hoe word ik online vindbaar?
En waarom heb ik geen bezoekers op mijn website?!

Oh my, de frustraties die ik in die tijd voelde! Grrrrrrrr

Gelukkig kwam daar mijn aha-moment! Na veel trial en error, zelfstudie en talloze faalacties, dat dan weer wel, ontdekte ik de kracht van SEO. Vanaf dat moment bleef het aantal bezoekers dat mijn website via Google vond alleen maar stijgen.

Terwijl ik met mijn kinderen op het strand zat of tijdens een wandeling door de bergen, stroomden de bezoekers binnen. Hoe fijn is dat!

Kleine ondernemers helpen

Ik verdiepte me verder in SEO en kreeg steeds meer een eigen visie op optimalisatie en SEO-technieken. 

Hierdoor besefte ik dat ik een andere richting op wilde.

Wat nou als ik kleine ondernemers leer hoe ze:

  • zelf hun website optimaliseren voor Google;
  • zelf de beste en meest effectieve seo-technieken toepassen;
  • zelf een strategie volgen voor langetermijnsucces?!

Whaaaa dat wil ik doen!

En dus ging ik dat ook doen. Eerst 1 op 1, een soort “SEO coaching op maat”, en later in een online programma zodat ik veel meer vrouwelijke ondernemers kan helpen.

Ervaringen

SEO klonk voor mij als abracadabra. Veel te moeilijk om aan te beginnen. De samenwerking met Nanouk is super leuk en waardevol. Zij kan in Jip en Janneke taal uitleggen wat je moet doen en weet SEO leuk en makkelijk te maken. 

Henla

“Wat mij aanspreekt in Nanouk’s werkwijze is dat ze niet zoals veel andere coaches gaat voor de ‘quick fix’ en de mooie praatjes. In plaats daarvan is het haar kracht om de coachee af te remmen, met afstand te laten kijken en leren heldere keuzes te maken en een strategie te bepalen zodat je echt duurzaam en met vertrouwen je bedrijf kunt gaan opbouwen.”

Sarah

Wat ik het meest waardevol vind, is dat je me echt iets bijbrengt. Uitlegt waarom iets is, de reden erachter en het resultaat wat we er mee kunnen behalen. Ik heb hier op de lange termijn zo veel aan.

Daphne

Alleen voor vrouwelijke ondernemers

Yes, en weet je waarom?

Vrouwen ondernemen anders.
Niet om te generaliseren, want er zijn heus uitzonderingen, maar de meeste dames vinden verkopen niet zo leuk, en al helemaal niet zichzelf. Acquisitie, marketing, jezelf laten zien op social media, oooh brrrrr voor veel vrouwelijke ondernemers is dit eng en ongemakkelijk.

I feel ya! 😉

En vrouwelijke ondernemers hebben er een handje van om zichzelf weg te cijferen. Het huishouden, de kinderen, een partner; het is allemaal belangrijk, en tijd voor jezelf maken schiet er dan bij in.

I’ve been there 😉

En daarom is mijn programma alleen voor vrouwelijke ondernemers die:

  • willen werken waar en wanneer ze willen;
  • zoeken naar een fijne balans in hun dagen;
  • of misschien wel meer en langer willen reizen;
  • de zorg voor hun kinderen beter willen combineren met werk;
  • tijd met familie en vrienden waardevoller vinden dan geld verdienen en carrière maken;
  • en alleen willen investeren in effectieve methodes.

Ik gun jou ook een leven in balans en werken op je eigen voorwaarden. Daarom vind je op mijn website talloze handige tips en super veel informatie over online ondernemen, flexibel werken en meer bezoekers krijgen.

Credits voor de foto’s naar Eline Bon en Ruben van Straten.

BENIEUWD OF MIJN PROGRAMMA IETS VOOR JE IS?

Twijfel niet te lang en plan vrijblijvend en gratis een gesprek met me in. Tijdens dit telefoongesprek kijken we of er een klik is tussen ons, leer ik meer over jou, je bedrijf en je struggles, en kan ik inschatten of deelname aan mijn programma voor jou nu de beste investering is. 

 

Yes, laten we even bellen!Lees hier meer over mijn programma

Bedankt voor je aanmelding! Na bevestiging kun je je ebook downloaden.