fbpx
Selecteer een pagina

Een parkeerplaats vol met touringcars. Dat was het eerste dat ik zag toen we het bergdorpje Mijas Pueblo inreden. Niet echt een mooie binnenkomer hè? Toch is Mijas een schattig dorp. Zo’n dorp dat ook wel pittoresk wordt genoemd, met van die witgepleisterde huisjes. Schilderachtig. Je moet alleen even voorbij die rij met touringcars kijken 😉

Mijas Costa en Mijas Pueblo

Mijas ligt vlakbij bekende badplaatsen zoals Torremolines en Fuengirola en bestaat uit twee delen. Mijas Costa ligt (je raadt het vast al) aan de kust en Mijas Pueblo ligt een stukje de bergen in. De bijnaam van Mijas Pueblo is het ‘witte dorp’ en dat is terecht. De witgepleisterde huisjes spreken enorm tot de verbeelding en heel wat toeristen hebben dit inmiddels ontdekt.

Wil je meer van dit soort dorpjes zien? Bekijk eens deze route langs de mooiste witte dorpen in Andalusië.

En heel veel ezels

Om er te komen moet je vanaf de snelweg nog zo’n 10 minuten de bergen in rijden. Midden in het dorp is een grote parkeerplaats en parkeergarage. Hier tref je dus ook die hele rij touringcars aan. Toch merk je niet veel van die groepen toeristen als je door het dorp wandelt. Die toeristen blijven namelijk allemaal bij de ezels hangen.

Burros taxi - Ezels op een rijtje in Mijas

Burros taxi – Ezels op een rijtje in Mijas

Ezels? Ja, heel veel ezels. Hier staat Mijas om bekend. Je kunt dan ook een ritje maken met een zogenoemde “burros taxi”.

Oficina de Turismo in Mijas

Op het plein met de ezels vind je ook het toerismebureau waar je een plattegrond van het dorp kunt halen. I luuuuve plattegrondjes dus ik was die dag chef route.

Plattegrond van Mijas

Ik ben me weer aan het verdiepen in een plattegrondje

We zeiden de ezels al snel gedag en begonnen aan een wandeling door Mijas.

Prachtig uitzicht over de kust

Vlakbij het plein met de ezels staat een kerkje (Ermita de la Virgen de la Peña). Vanaf hier heb je super mooi uitzicht over de kust.

Uitzicht vanaf Mijas Pueblo. In de verte zie je de zee.

Uitzicht vanaf Mijas Pueblo. In de verte zie je de zee.

Klein en kneuterig

Mijas kent vele pleintjes, kerkjes, fonteintjes en kappelletjes. Met de nadruk op (t)jes want het is allemaal klein en kneuterig. Verwacht hier dus geen Sagrada Familia-achtige bouwwerken.

Terrasje pakken

Denk nu niet dat we uren hebben gewandeld. Het dorp is sowieso te klein om uren te kunnen wandelen, maar om heel eerlijk te zijn zijn we na een half uur al op een terrasje gaan zitten. Ons reisgezelschap was nogal van het ‘zullen we dan maar koffie gaan drinken?’ en eigenlijk hadden wij daar geen problemen mee.

Speeltuin voor de dreumes

Tegenover de arena waar vroeger stierengevechten werden gehouden, vonden we een simpel, maar leuk koffietentje. Op het terras was het heerlijk zitten. We waren hier half februari maar zoals je ziet was het prachtig weer!

Mooie van dit tentje was dat er een speeltuin naast zit. Hier kon Roan lekker spelen. Helaas staat er wel een heg tussen het terras en de speeltuin dus we konden niet vanaf het terras Roan in de gaten houden. Iemand van ons moest even met hem mee.

Ook dreumes wandelt mee

De rest van de middag hebben we door de schattige straatjes gestruind. Roan vermaakte zich uitstekend! Hij liep lekker zelf rond te stappen en ging af en toe op de schouders.

De buggy hebben we nauwelijks gebruikt. Ik liep dus voor niks de hele middag met een lege buggy rond.

Terrasje in het witte dorp Mijas

Terrasje in het witte dorp Mijas

baby-speelt-op-straat-in-mijas-1

Oe plantenbak! Leuk leuk!

Dagje uit naar Mijas

Mijas is heerlijk voor een middag relaxen. Een beetje wandelen, terrasje hier en daar en genieten van het mooie uitzicht. Geen wereldstad en zeker geen bestemming voor een drukke citytrip, maar wel perfect voor een dagje uit als je in het naburige Malaga of Torremolinos verblijft.