fbpx
Selecteer een pagina

Je hebt een haat-liefde verhouding met social media…

Adverteren levert nieuwe bezoekers en leads op, maar je baalt van de kosten.

Social media is een perfecte manier om contact te houden met je volgers, maar consequent content delen is een dagelijkse struggle. Je kracht ligt er niet en het voelt als een moetje.

Nieuwe media uitproberen vind je erg interessant, maar je hebt er niet de tijd en energie (voor over). Je hebt dan ook vaak het idee dat je achter de nieuwste trends en ontwikkelingen aan hobbelt.

Maar ja, als ondernemer moet je op social media zitten. 

Toch?

Wat nou als je succesvol kan ondernemen zónder afhankelijk te zijn van social media?! Stel je eens voor:

Je hebt een continue stroom aan geïnteresseerde bezoekers op je website.

Je bent niet meer afhankelijk van socials en je hebt je risico verspreid.

Je bent geen kostbare energie meer kwijt aan social media. Als je publiceert, is dat omdat je voelt dat je belangrijke content wílt delen.

Met een organische groeistrategie gefocust op SEO en unieke content is dit mogelijk.

Bovenaan in Google
= meer bezoekers
= meer klanten
(en dat zónder social media)

SEO staat voor ‘search engine optimization’, oftewel het toepassen van technieken om met je website hoger in Google te komen. Sta je bovenaan in Google op de voor jou relevante zoekwoorden, dan weten je ideale klanten je vanzelf te vinden. 

Natuurlijk kun je bezoekers via social media aantrekken. Maar zijn deze vluchtige bezoekers echt geïnteresseerd in jouw bedrijf en diensten? 

Mensen die op Google zoeken, hebben een probleem. De urgentie is hoog, ze willen een goede oplossing en gaan hier actief naar op zoek. Natuurlijk bied jij die informatie en de perfecte oplossing voor hun probleem aan op je website. Omdat je content steengoed is nemen ze de tijd om je website te bekijken. 

Dit zijn de bezoekers die je op je website wilt hebben! Dit zijn namelijk de bezoekers die jouw blogs aandachtig lezen, die je super handige ebook downloaden en met smacht zitten te wachten op je leerzame en inspirerende e-mails. 

Dat zijn de oprecht geïnteresseerde bezoekers die uiteindelijk klant worden. En met een organische groeistrategie gefocust op SEO en unieke content, haal je deze continue en groeiende stroom bezoekers automatisch naar je website toe.

Hi lieve ondernemer,

Ik ben Nanouk, moeder van Roan en Evi, ondernemer en SEO-expert.

Ruim 3,5 jaar heb ik nomadisch geleefd, in een camper kriskras door een groot deel van Europa. Ik werkte plaatsonafhankelijk als freelance SEO-tekstschrijver. Ik had alleen m’n laptop, stroom en internet nodig. 

Na een paar jaar freelancen besloot ik het roer om te gooien: om hoog in Google te komen én te blijven, is een eenmalige SEO-boost onvoldoende. Ik ontwikkelde een programma waardoor ondernemers zelf de beste SEO-technieken kunnen toepassen.

Door consequent te bouwen aan unieke content en een stevige fundering krijgen ondernemers een continue stroom aan écht geïnteresseerde bezoekers. En het belangrijkste: ze behouden deze groeiende stroom aan bezoekers ook.

Maar toen liep ik tegen een flink blokkade op…

Ik had net als jij ook zo mijn bedenkingen bij social media. Sterker nog, ik ging een uitgebreide marketingcursus volgen om te leren hoe ik social effectiever kon inzetten. En ik hoopte stiekem dat ik door dat programma social ook leuker zou gaan vinden… 

Mijn allerbelangrijkste les van die cursus was echter: succesvol ondernemen zónder social media kan wel.

En het mooie is dat ik de perfecte tool al in handen had, namelijk SEO. 

Ik stopte met social media en zette volledig in op SEO en e-mailmarketing.

Nu onderneem ik succesvol en flexibel vanuit huis, ik kan mijn bedrijf uitstekend combineren met de zorg voor mijn twee kleine kinderen, en dat zonder tijd en energie te stoppen in social media.