fbpx
Selecteer een pagina

Ik ben verslaafd aan… Skyscanner. Oké, dit klinkt misschien iets dramatischer dan het in werkelijkheid is, maar het rondneuzen naar goedkope vliegtickets op Skyscanner kan ik wel uren volhouden. Door al dat zoeken op Skyscanner heb ik een paar handige trucjes ontdekt die ik graag met je deel. Zo kun jij ook goedkope vliegtickets scoren!

Skyscanner: vliegen naar ‘Overal’

Voor het boeken van een betaalbare vlucht is het wel handig als je flexibel bent, zowel qua datum als bestemming. Vul bijvoorbeeld eens bij Naar (je bestemming) Overal in. Daarnaast kun je bij Vertrek en Terug kiezen voor Goedkoopste maand.

Overal functie in Skyscanner

Vul bij je bestemming ‘Overal’ in

Skyscanner functie goedkoopste maand

Kies bij vertrek voor ‘De hele maand’ en klik op ‘Goedkoopste maand’

Uiteraard moet je je reisgezelschap nog invullen. Daarna kan het grote Skyscanner-feest beginnen!

Goedkoop weekendje weg

Voor het plannen van een weekendje weg is dit geniaal. Je ziet een hele lijst met super goedkope vluchten naar plekken waar je wellicht niet direct aan had gedacht. Katowice (Polen) vanaf €14, Timisoara (Roemenië) vanaf €17 en Debrecen (Hongarije) vanaf €20. Dat klinkt best bijzonder, vind je niet?!

In november naar Griekenland kan al vanaf €39 en in september kun je nog een klein zonnetje pakken in Venetië voor €40:

Weekendje naar Venetie voor 40 euro retour

Gevonden op 28 juni 2017 rond 17.50

Flexibiliteit is alles!

Je ziet hoe de prijzen variëren: van €20 tot aan wel €196 (enkele reis). Op de dure dagen moet je natuurlijk niet gaan vliegen. Ik begrijp dat niet iedereen de luxe heeft om flexibel te vliegen, maar één dagje eerder of later vertrekken kan het absoluut waard zijn om met je vakantiedagen te schuiven.

En dat is ook zo in het hoogseizoen.

Wil je bijvoorbeeld in augustus een weekendje weg, dan vlieg je al voor €30 naar Gdansk in Polen. Uiteraard is vrijdag heen en zondag of maandag terug veel duurder.

Volgens TripAdvisor is Gdansk trouwens “één van de mooiste steden van Polen”.

Weekendje weg naar Gdansk in Polen

Gevonden op 28 juni 2017 rond 17.45

Vertrekken vanaf een andere bestemming

Heb je een bestemming in gedachten, dan kun je ook bij ‘Van’ de gewenste bestemming invullen. Zo zie je direct of het goedkoper is om via een Belgische of Duitse vluchthaven te vliegen.

Stel, je wilt een weekendje naar Londen. Dan vul je het als volgt in:

Vanuit Londen vliegen? Dat is het goedkoopst vanuit Duitsland

Om te ontdekken of een nabij liggend vliegveld goedkoper is, vul je bij ‘Van’ je gewenste bestemming in

Direct zie je dat naar Duitsland de goedkoopste vliegtickets gaan! Voor Nederland moet je ver naar beneden scrollen en de vanafprijs is €40.

Oké, Frankrijk is goedkoper, maar dat is een vlucht naar Grenoble.

Waarom is dit handig?

Grote kans dat als je bij ‘Naar’ Duitsland invult en bij ‘Van’ Londen, je ook weer diezelfde lage prijs krijgt. Dit is geen garantie, maar wel een grote kans…

En inderdaad:

Op vrijdag 8 september 2017 heen en op maandag 11 september terug is vanaf Dusseldorf maar €20. Koopje toch?!

In een andere maand vliegen

Skyscanner kiest de maand augustus als goedkoopste maand. Ik heb doorgeklikt naar september, maar je kunt ook gemakkelijk de andere maanden bekijken. Druk op het zwarte pijltje voor een overzicht, bijvoorbeeld:

Skyscanner gemakkelijk de goedkoopste vlucht naar Londen vinden

Gezonden op 28 juni 2017 rond 18.20

Zoals je ziet is vertrekken in juli maar €5 duurder. En nu alvast een ticket boeken voor in weekend in maart kun je beter niet doen. Grote kans dat de prijzen nog gaan zakken.

Ik heb nóg een paar tips voor het vinden van goedkope tickets:

2 x enkel of 1 x retour

Je kunt kijken of het boeken van twee enkeltjes voordeliger is dan één keer een retour.

Bij je overstap uitstappen

Soms is het voordeliger om een vlucht te boeken waarbij je daadwerkelijke bestemming de locatie van je overstap is. Je stapt dan dus uit bij je overstap en vliegt het tweede stuk niet mee. Hier zitten echter wel twee grote risico’s aan:

  1. Je bagage vliegt mogelijk mee naar de eindbestemming. Check dus goed of je bagage tijdens de overstap vrij komt.
  2. En als je een retourtje hebt, mag je niet meer mee met je terugvlucht als je niet de hele vlucht bent meegegaan.

Goedkoop vliegen, oké, maar niet ten koste van alles. Ik raad deze variant dus eigenlijk niet aan.

Dinsdag de goedkoopste dag om je vliegticket te boeken?

Tijdens mijn rondje over Google kwam ik de tip tegen dat op dinsdag de meeste vliegmaatschappijen hun deals online gooien. Dinsdag zou dus de goedkoopste dag zijn om je vliegticket te boeken. Hier heb ik geen ervaring mee, maar het kan vast geen kwaad om dit in de gaten te houden als je op jacht bent naar die goedkope vliegtickets!

En nu gaan boeken!

Heb je iets aan mijn tips voor goedkoop vliegen met Skyscanner? Dan is het tijd om een leuke vliegvakantie of mooie stedentrip te boeken!

NB. De eerste versie van dit artikel is van 2 augustus 2016. Ik heb het artikel geüpdate zodat de screenshots recenter zijn. Alle screenshots en resultaten die ik hier laat zien, zijn resultaten van mijn zoekopdrachten op Skyscanner op 28 juni 2017 tussen ongeveer 17.00 en 18.30. Het kan zijn dat jouw resultaten op een andere dag en ander tijdstip afwijken van mijn resultaten!

Dit artikel bevat affiliate links. Meer weten?