fbpx
Selecteer een pagina

Met onze baby van toen 7 maanden gingen we op vakantie naar Bonaire. Een flinke onderneming, want op vakantie met baby is bijna een volksverhuizing (lees hier mijn inpaklijst). Ook in onze bagage: een Deryan Travel Cot en Deryan Air Traveller. Ga je binnenkort vliegen met baby of reizen met baby en overweeg je om deze aan te schaffen? Lees dan eerst mijn review. Ik ben namelijk semi-positief (en dus niet uitgesproken enthousiast).

Deryan Air Traveller voor baby’s

We vlogen naar Bonaire met Arke (dat inmiddels TUI heet). Op zich is vliegen met TUI prima, maar deze maatschappij heeft geen babymandjes zoals ze dat bij KLM wel hebben. We kochten dus een Deryan Air Traveller. Dit is een opblaasbaar matrasje dat je in twee standen kunt gebruiken: liggend en zittend (met klikgespen). Er zit een slaapzakje bij waar je baby in kan. In vliegtuigen kan het soms erg koud zijn, dus dit is fijn! Ingepakt is het een klein rolletje van 40 cm breed en het weegt een halve kilo. Uitgeklapt in de ligstand is de Air Traveller van Deryan 70 cm lang en 40 cm breed.

Pluspunten:

  • compact, zowel ingepakt als uitgeklapt,
  • en het heeft een handig slaapzakje.

Onze ervaring met Deryan Air Traveller

Eenmaal vertrokken met het vliegtuig leek de Deryan Air Traveller een legendarische uitvinding! We legden Roan er in, hij deed z’n ogen dicht… en sliep. Woop woop! Helaas duurde dit niet lang. Omdat we met de zon mee vlogen is het licht in de cabine de HELE vlucht aangebleven, 11 uur lang. Het was een slopende vlucht en Roan heeft op dat eerste half uurtje na vrijwel niet geslapen.

Minpunten: als het licht aanblijft, helpt ook de Air Traveller niet meer bij het slapen.

Onze baby in de Deryan Air Traveller

Het eerste half uur sliep Roan als een wolkje in de Deryan Air Traveller. Daarna not so much.

Terug was een ander verhaal 🙂 Toen gingen de lichten wel een uur of 5 uit en die uren heeft Roan dan ook keurig geslapen. Deels op de arm van zijn papa en deels in de Deryan Air Traveller op schoot.

Pluspunt:

  • de Deryan Air Traveller kost maar €24,50 (prijs op 28 feb ’18) en bestel je gemakkelijk online.

Deryan Travel Cot

De Deryan Travel Cot (ook wel Deryan baby luxe campingbedje genoemd) is een slaaptentje voor baby’s en peuters. Het tentje kun je opvouwen tot een pakketje van ongeveer 35 bij 35 cm en weegt dan rond de 2,5 kg. Niet heel groot en zwaar dus. Uitklappen is zo gepiept: je ritst de zak open en het klapt uit zichzelf uit. Inpakken vereist wat meer oefening, maar met de handleiding erbij en wat logisch nadenken, krijg je dat ook wel voor elkaar.

Het baby slaaptentje heeft een zelf-opblaasbaar matrasje dat je onderin het tentje stopt. Je baby kan er dus niet onder terechtkomen. Wel zo veilig. Verder is het tentje gemaakt van klamboemateriaal, dus muggen blijven buiten.

Pluspunten:

  • ingeklapt vele stukken kleiner dan een regulier campingbedje, ideaal dus voor in de koffer of backpack.
  • Ook fijn is het klamboemateriaal en het matrasje.
  • Het uitklappen is 3 seconden werk.

Onze ervaring met Deryan Travel Cot baby

So far so good hè 😉 Maar wat als je baby er gewoon echt niet in wilt slapen? Dat probleem hadden wij. Roan is een héle goede slaper, maar in de travel cot wilde hij gewoon echt niet slapen (oké, op één keer na).

Onze baby heeft één keer in de Deryan Travel Cot geslapen.

Roan heeft één keer in de Deryan Travel Cot geslapen.

Uiteindelijk heeft hij in een ‘normaal’ campingbedje geslapen, dat gelukkig aanwezig was in het appartement. Na terugkomst uit Bonaire hebben we het slaaptentje verkocht. Hopelijk aan ouders met een baby die er wél in wil slapen.

Minpunt: als je baby niet wil slapen in het tentje, dan gaat ’t ‘m gewoon niet worden…

Overigens hoor ik om me heen diverse positieve verhalen over baby’s en peuters die uren liggen te knorren in de Deryan Travel Cot. Het kan dus wel, maar het is een kwestie van uitproberen.

Pluspunten:

Heb jij ervaring met vliegen en reizen met baby? Heb je de Deryan Travel Cot of Deryan Air Traveller gebruikt? Wat is jouw ervaring?

Ik heb dit stuk geschreven vanuit mijn persoonlijke ervaring, omdat ik zelf mijn mening wil geven over een product en niet omdat een bedrijf hierom vroeg. Aangezien bloggen een dure hobby is, heb ik wel affiliate links geplaatst. Affili wat? 

Deze post heb ik op 28 februari 2018 voor het laatst geüpdate en opnieuw gepubliceerd.