fbpx
Selecteer een pagina

We gingen een week op vakantie naar Benalmádena met de dreumes. Over het verblijf in het appartement en wat er allemaal te doen is voor kleine kinderen, vertel ik je hier alles.

Benieuwd wat we nog meer gedaan hebben in Andalusië? Lees hier over onze top 5 uitstapjes in Andalusië met een dreumes

Vliegen op Málaga

Benalmádena ligt tussen de bekende zonbestemmingen Torremolinos en Fuengirola in en het is ongeveer een kwartier rijden vanaf het vliegveld van Málaga. Je vliegt gemakkelijk op Málaga en de transfer naar je verblijf in Benalmadena is dus helemaal niet ver.

Check hier mijn tips voor het vinden van goedkope vliegtickets met Skyscanner.

Strand van Benalmadena: bijna verlaten in februari

Strand van Benalmadena: bijna verlaten in februari

Strand van Benalmadena: bijna verlaten in februari

In de zomer is geen enkele strandstoel nog vrij. In de winter staan ze opgestapeld.

Deze hoek van Spanje heeft een zacht klimaat en er komen dan ook in zomer én winter veel toeristen. Vooral in de zomer is het hier bomvol. Wij waren hier half februari. Het was een stuk rustiger en het was voor Nederlandse begrippen lekker lente weer. Geen strandweer en hier en daar wel een drupje regen, maar de meeste middagen liepen we ’s middags heerlijk in een t-shirtje rond.

Ons appartement in het BenalBeach Complex

We verbleven die week in een appartement in het BenalBeach Complex. Ik had dit appartement gevonden via AirBnB en het was een enorme gelukstreffer. Het complex heeft een groot buitenzwembad, perfect voor in de hete zomer maanden. Ook is er (betaalde) WiFi, wat we volop hebben gebruikt.

Het complex heeft allemaal verschillende appartementen. Waar wij in verbleven was enorm geschikt voor kinderen, omdat het bijna leeg is. Alleen de essentiële meubelen staan er, en op één klein lampje na, was er niks dat Roan kon slopen. Het appartement was dus eigenlijk al helemaal dreumesproof.

Keuken en wasmachine

Het enige wat onhandig was, was de keuken. De knoppen van het fornuis zaten aan de voorkant, dus daar kon Roan aan draaien. Ook de wasmachine stond in de keuken dus die heeft hij regelmatig aangezet.

Bij de wasmachine lieten we hem z’n gang gaan. Die drang om aan knopjes te zitten kunnen we niet helemaal indammen, maar de knoppen van het fornuis waren een grote strenge NEE. Dat had ‘ie gelukkig na een dag door en toen bleef hij er ook wel redelijk goed vanaf. Het appartement is in ieder geval niet afgefikt.

In de keuken was wel alles aanwezig om zelf te koken. Dit hebben we meerdere avonden gedaan, zelfs voor 4 volwassen en een dreumes (die als een grote mee eet) en dat ging prima!

Badkamer en slaapkamer

Het appartement had verder een fijne badkamer en grote slaapkamer waar makkelijk een campingbedje bij paste. Eén campingbedje was ook aanwezig. Dit moet je wel even aan de host doorgeven.

Van de bank in de woonkamer kan ook een bed worden gemaakt.

Niet alle appartementen zijn kindvriendelijk

We hadden het enorm getroffen met dit appartement, maar dat wil helaas niet zeggen dat alle appartementen in het BenalBeach Complex zo goed op orde zijn. Het is een groot gebouw (en overigens ook een behoorlijk doolhof), maar ieder appartement is anders en heeft eigen beheerders. Veel mensen wonen er ook, bijvoorbeeld Engelsen die er overwinteren. Een deel wordt verhuurd en je moet dus goed kijken naar de beschrijving, foto’s en reviews om te zien of het geschikt is voor je gezin.

Het appartement waar m’n schoonmoeder en haar zus verbleven, was in ieder geval ab-so-luut niet geschikt voor kinderen. Zij hadden een appartement in het El Delfin Verde complex gehuurd en dit appartement was enorm verouderd en vol met prullaria.

Dit zegt echter niks over andere appartementen in hetzelfde complex! Ook in dit complex zijn mooie appartementen te vinden. Let dus goed op bij het boeken!

Wat te doen in Benalmadena

Uit eten met een dreumes

Langs de boulevard vind je leuke restaurantjes en terrasjes. We zijn ook een paar keer uit eten gegaan met de hele bubs. Zo hebben we twee keer heerlijk gegeten bij Horizon Steakhouse, op maar een paar minuten lopen van BenalBeach Complex. De kaart is gevarieerd, het personeel erg vriendelijk en ze vonden het geen probleem dat er een dreumes mee was. Er stond dan ook een mooie kinderstoel voor Roan klaar!

Parque de la Paloma

Waar we echter de meeste tijd doorbrachten, was het park. Parque de la Paloma ligt recht achter het appartementencomplex waar wij verbleven. Dit hadden we niet hierop uitgezocht maar als je met kleine kids naar Benalmádena gaat, is het echt een aanrader om een appartement hier in de buurt te kiezen.

In het park de la Paloma in Benalmadena kennismaken met een pauw en Spaanse peuter

In het park kennismaken met een pauw en Spaanse peuter

Kleine waterval in het park de la Paloma Benalmadena

Kleine waterval in het park

Met spaanse kindjes spelen in park de la Paloma Benalmadena

Met spaanse kindjes spelen in de speeltuin

Park de la Paloma in Benalmadena is prima met buggy te doen

Park de la Paloma is prima met buggy te doen

In het Park de la Paloma in Benalmadena achter de konijntjes aan

Achter de konijntjes aan!

Het park heeft aan meerdere kanten een ingang (wel zo handig), er zijn verschillende speeltuinen voor zowel de kleintjes als de grotere kinderen, een hertenkamp, een vijver waar je in de zomer op kunt varen met kleine bootjes en overal lopen boerderijdieren rond zoals konijnen, kippen en pauwen.

In het park vind je ook eettentjes. De ingangen zijn vernoemd naar continenten en bij ‘Europe’ is een leuk tentje met terras. Hier hebben we een paar keer wat gedronken.

Attracties in en om Benalmadena

Natuurlijk is er nog veel meer te doen in Benalmadena met kinderen! Zo kun je naar:

We zijn hier niet naar toe geweest omdat het of gesloten was (check dit dus goed voor je bezoek, vooral in het laagseizoen!), of omdat het geen zwemweer was, of omdat het voor een 1-jarige net niet geschikt was. Met oudere kinderen lijkt me Tivoli World heel leuk! Het mooie is ook dat kinderen kleiner dan 1 meter gratis toegang hebben. Kleine broertjes en zusjes mogen dus gratis naar binnen!

Mij lijkt Sea Life geweldig! Dit had onze dreumes ook heel leuk gevonden, maar onze week in Benalmadena was voorbij voor we het doorhadden, dus het is er helaas niet van gekomen.

Ook had ik graag een ritje met de kabelbaan gemaakt. Deze “teleferico” gaat hoog de bergen in. Je hebt hier een mooi uitzicht en er wordt ook een vogelshow georganiseerd. De kabelbaan was alleen nog gesloten toen wij er waren.

Omgeving Benalmadena

Málaga

Uiteraard kun je vanuit Benalmadena gemakkelijk een dagje naar Malaga. Het is maar 15 minuten met de auto en een uur met de bus (die stopt wel vaak, vandaar dat het wat langer duurt). Wij zijn alleen naar Malaga gereden voor de Decathlon, omdat Joost nieuwe schoenen nodig had.

Mijas

Een absolute aanrader – ook met kinderen – is een bezoek aan het bergdorpje Mijas. Dit dorp is typisch Andalusisch met witte huisjes, schattige kleine straatjes en overal gezellige pleintjes met terrasjes. Ook kun je er een ritje op een ezel maken.

Lees hier meer over Mijas!

Mijas Pueblo in Andalusië

Benalmádena met kleine kinderen: doen

Het zal je niet meer verbazen, maar twijfel je of Benalmádena een leuke bestemming is voor je vakantie met kleine kinderen, dan zeg ik DOEN. Zeker als het lekker zwemweer is, is er van alles te doen! Naast de genoemde attracties zijn het strand en het zwembad van je appartement er namelijk ook nog.

In deze blog heb ik een affiliate link geplaatst. Affili wat?!