fbpx
Selecteer een pagina

Ga je binnenkort naar Andalusië met kleine kinderen? Dan heb ik veel tips voor je! We hebben ongeveer twee maanden gekampeerd in het mooie Zuid-Spanje. Hier hebben we samen met onze dreumes heel wat leuke uitstapjes gemaakt. Voor kinderen is er een hoop te beleven en ook onze dreumes vermaakte zich uitstekend. Ik heb onze 5 highlights in Andalusië voor je op een rij gezet.

Duinen van Isla Christina

Strand genoeg in Zuid-Spanje, dat zal je vast niet verbazen, maar extra speciaal aan Isla Christina is de boardwalk door de duinen. Ook bij minder goed weer is een strandwandeling door de duinen van Isla Christina hierdoor een aanrader!

Langs de kust zijn ook veel kitesurfers in de weer. Erg leuk om naar te kijken! Meer richting het dorp begint de boardwalk. Aan het eind wacht het centrum(pje) van Isla Christina op je, waar ook een grote brug is. De duinen lopen namelijk bij vloed gedeeltelijk onder, waardoor het lijkt op een soort mini waddengebied. Door deze brug kun je ook bij vloed van het centrum naar het strand wandelen.

Een buggy is niet zo handig door de planken en het zand. Onze dreumes heeft een groot gedeelte van de wandeling geslapen in de drager en toen hij wakker was kleine stukjes gelopen.

Andalusie bezienswaardigheden - Boardwalk Isla Christina

Het ‘waddengebied’ van Isla Christina

Het park van Benalmádena

Benalmádena ligt naast het bekende Torremolinos. We verbleven een week in Benalmádena en hebben heel wat gezien van het dorp en de omgeving. Benalmádena is een uitstekende plek om van daaruit diverse bezienswaardigheden in Andalusië te bezoeken (ga bijvoorbeeld naar Mijas, dat is een super leuk dorp!), maar wat ons vooral positief verraste, was om de hoek: het park genaamd Parque de La Paloma. Ons appartement lag er ook nog eens vlakbij, dus we zijn bijna iedere dag wel even (of uren!) naar het park geweest.

Lees hier meer over ons verblijf in Benalmádena met veel tips over wat en hoe met kleine kinderen. 

Andalusie bezienswaardigheden - Park Benalmadena

Oog in oog met en haan (en mama staat verderop met de buggy te wachten)

Er is van alles te zien en te doen voor kinderen! Er lopen kippen, eenden, pauwen en konijnen vrij rond, er is een hertenkamp, er zijn meerdere speeltuinen (zowel kleine speeltuintjes voor dreumessen en peuters als een grote ‘stoere’ speeltuin voor de oudere kinderen) en er is een grote vijver waar je in het hoogseizoen met bootjes op kunt varen.

Het Alhambra in Granada

Dé highlight in Andalusië is toch wel het Alhambra in Granada. Eén alinea hierover volstaat niet, daarom vertel ik er uitgebreid over in mijn blog ‘Alhambra met baby: 5 tips voor een mooi dagje uit‘.

Andalusie bezienswaardigheden - Alhambra Granada

We bezochten het Alhambra helaas met bewolkt weer, maar het was desondanks erg indrukwekkend!

Almería: de stad en het kasteel Alcazaba

Bij bezienswaardigheden in Andalusië denk je al snel aan steden zoals Malaga, Granada, Sevilla en Cordoba. Minder bekend is Almería, in het oosten van Andalusië, direct aan de kust. Wij stonden een behoorlijke tijd op een camping in de buurt van Almería dus een bezoekje kon niet uitblijven… en het was geweldig!

De stad met het centrum en de haven zijn erg schoon en rustig. Er loopt een grote avenida door het (moderne) centrum waardoor je in alle rust door de stad kunt slenteren. Ook onze dreumes kon hier lekker rondbanjeren. Het oude centrum heeft allerlei smalle, schattige straatjes en pleintjes. Absoluut een aanrader om doorheen te wandelen! Er zijn heel wat speeltuinen te vinden, dus voor kinderen is er tussen het wandelen door ruimte om uit te razen.

Alcazaba kasteel in Almería

Maar het allermooiste aan Almería is het Moorse kasteel Alcazaba. We waren in die week bij het Alhambra in Granada geweest en dachten dat we niet meer snel onder de indruk zouden zijn, maar het Alcazaba in Almería is óók een pareltje. Wel veel kleiner en met iets minder pracht en praal, maar ook mooi en bijzonder! En dat uitzicht! Wowie!

Met de buggy is dit niet te doen vanwege de enorme hoeveelheid traptreden. Een drager voor je dreumes is dus onmisbaar.

Lees hier meer over Almería.

Andalusie bezienswaardigheden - Almeria Alcazaba

Het Alcazaba in Almería is een Moors kasteel met mooie tuin en prachtig uitzicht over de stad de omgeving.

Fietsen over de boulevard van Almerimar

Spanje kent niet zo heel veel fietspaden. En de fietspaden die er zijn, stoppen abrupt. Van een flinke fietstocht maken over een netwerk van paden, zoals dat in Nederland kan, is dan ook geen sprake. Maar eenmaal in Almerimar, dan ligt daar wel een prachtig fietspad voor je klaar! Het fietspad strekt zich uit langs de gehele kustlijn van Almerimar; het is zo’n 5 kilometer lang en komt uit bij de haven van Almerimar.

Andalusië bezienswaardigheden: en de Sierra Nevada dan?

Ooooh wat vinden we het jammer dat we niet in de Sierra Nevada zijn geweest! Het stond op de planning, maar het was er te slecht weer voor. Onze auto heeft zomerbanden, we hadden geen warme kleding bij ons en het had er veel gesneeuwd. Maar ik denk dat de Sierra Nevada absoluut in dit rijtje van bezienswaardigheden in Andalusië thuis hoort, zeker met een dreumes die van rondwandelen door de natuur houdt!